מה דרוש כדי לקבל רישוי לפסטיבל, מסיבה או הופעה?
כל אירוע המוני תחת כיפת השמיים מצריך קבלת רישיון להפעלת האירוע. מדי שנה נערכים בחודשי הקיץ אירועי בידור גדולים בפארקים, במתחמי אירועים גדולים ובשלל מקומות ברחבי הטבע. האירועים הללו כוללים הופעות, מסיבות ופסטיבלים רבי משתתפים.
מכיוון שאירוע המוני, שמח ככל שיהיה, טומן בחובו מגוון סכנות אפשריות, החוק הישראלי מחייב את מארגני האירועים לקבל שלל אישורים מהרשויות השונות על מנת שיוכלו לקיים את האירוע.
מהי מטרת האישורים להפעלת האירוע?
אירועי תרבות חשובים מאוד לציבור ומשרים המון שמחה, חופש והנאה למשתתפים בהם. האירועים ההמוניים הללו מאופיינים בתדמית קלילה ומשוחררת, הם מושכים קהלים רבים ובעלי עסקים המספקים את שירותיהם ומוצריהם באירוע, הם משפרים את איכות החיים של הציבור, לעיתים אף מהווים הזדמנויות חווייתיות יוצאות דופן והם אפילו תורמים לא מעט לצמיחה כלכלית.
אם כך אפשר לומר שלאירועים מסוג זה ישנה השפעה גדולה על הציבור וגם אחריות גדולה לא פחות בשמירה על שלומם ככל האפשר.
קבלת רישוי לפסטיבל, מסיבה או הופעה היא תנאי חיוני להפעלת האירוע. החוק נוצר כדי להבטיח בטיחות מירבית של המשתתפים באירוע, צוות העובדים במקום והרכוש שנמצא באירוע ובסביבתו.
על אף ההבדלים בין סוגי האירועים והקהלים אליהם הם פונים, יש להם מכנה משותף חשוב במיוחד והוא הצורך בקבלת רישיון להפעלת האירוע באמצעות שמירה על תקנות בטיחות קפדניות הקבועות בחוק.
לא משנה אם האירוע מתקיים בלב תל אביב, במדבר או על חוף הכנרת, הכללים אותם כללים ומטרתם המשותפת היא יצירת מערך בטיחות מיטבי בהקמת האירוע, לאורך פעילותו ובמהלך פירוקו.
מה כוללות תקנות הבטיחות?
בריאות ובטיחות
אירועים המגישים מזון, משקאות או אלכוהול לציבור חייבים לציית להנחיות הבריאות והבטיחות המקומיות והמדיניות על מנת להגן על העובדים והמשתתפים. הדבר האחרון שאירוע צריך להתמודד איתו הוא התפרצות סלמונלה, או אי ציות לחוקי הגשת אלכוהול.
בטיחות חשמל ואש
בהתאם לסוג, מיקום וגודל של האירוע, פרוטוקולי בטיחות שונים עשויים להיות מופעלים. לדוגמה, בטיחות חשמל והיתרים יכולים לחול על משאיות מזון, במות, מערכות סאונד, מתקנים מתנפחים ותאורה.
דרישות בטיחות אש עשויות לחול בהתאם למיקום, השימוש בזיקוקים, סגירת כבישים, יציאות מגודרות או סגורות, מתקני בישול ושירותי אלכוהול. בדומה לבריאות ובטיחות, פרוטוקולים אלה קיימים כדי להגן על המשתמשים והציבור מפני שריפה וסכנות אחרות הקשורות לחשמל.
השפעה סביבתית
שיקולי איכות הסביבה פועלים החל מהבטחת ניהול איכותי של פסולת האירוע (שירותים ציבוריים, היגיינה ציבורית נאותה, מכלי אשפה וניקוי לאחר אירוע) ועד לשיטות מומלצות מודרניות יותר באמצעות מיחזור, קומפוסטציה ומיעוט במוצרי פלסטיק חד פעמיים. בסופו של דבר, המוטיבציה היא להגן על הסביבה, באופן ישיר ועקיף, על ידי עידוד מארגני אירועים להשאיר את הסביבה במצב זהה או טוב יותר מאשר לפני האירוע.
השפעה על התושבים
לרוב אנשים שמשתתפים באירוע, לא מקדישים יותר מדי תשומת לב ללוגיסטיקה של סגירת כבישים ופארקים, שילוט, חניה ציבורית, רעש וזיהום אוויר, והאם עסקים מקומיים תגברו את האספקה שלהם לבאי אירועים או לא. אבל אלה הם סוגי החששות שיש לתושבים בכל הקשור לאירועים הנערכים בסמוך למקום מגוריהם. חלק מתקנות הבטיחות והאישורים להפעלת האירוע נותנים מענה לטובת התנהלות תקינה של האירוע תוך צמצום של היקף הפגיעה באיכות חייהם של תושבי הסביבה והתשתיות במקום.
בטיחות ותקינות של המתקנים באירוע
כל אירוע המוני באוויר הפתוח כולל מתקנים שונים, חלקם קבועים וחלקם ארעיים. חלק מתקנות הבטיחות נוגעות בבטיחותם ותקינותם של המתקנים הללו. החל מבמות, ביתנים, ושלל מבנים – כולם צריכים להיות עמידים, תקינים ובטוחים כדי שלא יהוו סכנה על העובדים ועל המשתתפים באירוע.
יציאה בטוחה מהאירוע
על מנת להבטיח בטיחות מרבית של הקהל בזמן פינוי מהמקום, יש ליצור מעברים רחבים ודרכי יציאה בטוחות אשר מאפשרות פינוי מהיר, יעיל ובטוח ללא דוחק וצפיפות אשר עשויים לגרום לסכנת חיים.
הכנה לתרחישי חירום
סכנות עשויות לקרות בכל מקום ובעיקר באירועים רבי משתתפים. עשן, אש, אירועי אלימות, קריסת מתקנים וצפיפות הם רק חלק מהסכנות המחייבות פינוי מהיר ממקום האירוע ויצירת פרוטוקול מסודר להגנה על המשתתפים באירוע במקרה חירום. דרכי מילוט ותקשורת עם שירותי חירום והצלה, ציוד עזרה ראשונה וטיפול ראשוני באש הם חלק מהפרמטרים הדרושים יצירת מערך חירום מיטבי באירוע המוני.
כיצד ניתן לדאוג לעמוד בכל דרישות החוק לקבלת רישיון לאירוע?
בטיחות באירועים המוניים היא עניין מורכב אשר מצריך ניהול מקצועי כדי להבטיח בטיחות מיטבית באירוע. משום כך החוק קובע כי על מארגני האירועים להשתמש בשירותיו של יועץ בטיחות מקצועי אשר יבדוק וינהל את כל מערך הבטיחות הנדרש להפעלת האירוע.
יועץ הבטיחות הוא הגורם הראשון שחשוב לפנות אליו בכל הנוגע למערך הבטיחות של האירוע. יועץ הבטיחות מספק מענה למגוון תחומי הבטיחות הכרוכים באירוע ופועל על מנת להעניק מענה איכותי לכל הנושא הבטיחותי של האירוע ועד לקבלת האישורים הדרושים מהרשויות השונות.
מיהו יועץ בטיחות לאירועים של חברת B SAFE?
חברת B SAFE כוללת יועצי בטיחות ומהנדסים מקצועיים ומיומנים אשר דואגים לכל הקשור לתחום הבטיחות באירועים המוניים. ביו שירותי הבטיחות שאנו מספקים לאירועים:
הכנת תכנית בטיחות – כתיבה ושרטוט של תכנית בטיחות לעסק, הכוללות את כל היבטי הבטיחות הנדרשים כגון בטיחות אש, ניהול קהל, נגישות ועוד.
בדיקות קונסטרוקציה – ביצוע בדיקות למבנים ומתקנים שונים על ידי מהנדסי בניין מורשים.
הסדרי רישוי – מתן חוות דעת מקצועיות ומפורטות וסיוע בהליכי הרישוי מול הרשויות המקומיות, המשטרה, מגן דוד אדום, רשות הכבאות וההצלה, משרד הבריאות ויתר הגורמים הנדרשים לשם הפעלת האירוע.
תכנית נגישות – הכנת תכנית נגישות ופיקוחי נגישות באירועים.
מתן תסקיר מהנדס
בדיקה של מתקני חשמל על ידי בודק חשמל מוסמך
בדיקה של מכונות, מתקני גז, מערך שירותי הבריאות והמזון באירוע ועוד.
מפיקים אירוע ורוצים ליהנות מראש שקט בכל הקשור לתחום הבטיחות? צרו איתנו קשר ונעניק לכם שירותי בטיחות מקצועיים וקפדניים עד לקבלת הרישיון הדרוש להפעלת האירוע.