fbpx

מה כוללת תכנית בטיחות לאירוע תחת כיפת השמיים?

החורף לקראת סופו וכבר ניתן להריח את האביב שמביא איתו ימים שטופי שמש עד החורף הבא. כאשר מזג האוויר מתחמם, כך יותר ויותר חברות, מפיקים ומארגני אירועים, מפיקים מגוון אירועי ענק באוויר הפתוח. 

הופעות, תערוכות, הצגות ומופעי תרבות הם רק חלק מהאירועים שהולכים לשטוף את המדינה בחודשים הקרובים אך על מנת שכל אירוע יעניק למשתתפים ולעובדים בטיחות מירבית, על מנהלי האירוע והמארגנים לנקוט בשלל אמצעי בטיחות קפדניים ומחמירים. 

בישראל סוגיית הבטיחות באירועים אינה תלויה בשיקול דעתו האישי של מנהל האירוע. ישנם חוקי בטיחות רבים ומפורטים אשר כל אירוע חייב לעמוד בהם על מנת שיוכל לקבל את האישורים הדרושים להפעלתו. 

על מנת להבטיח בטיחות מירבית בהקמת האירוע, לאורך פעילותו ובזמן פירוקו, יש צורך ביצירת תכנית בטיחות מקיפה הנוגעת לכל הביטי האירוע. 

על יצירת התכנית הזו אמון מהנדס בטיחות. מארגני האירוע יכולים לנקוט במגוון פעולות בטיחות אך עליהם להשתמש בשירותיו של מהנדס בטיחות מוסמך ומקצועי על מנת שיבנה תכנית בטיחות מפורטת וקפדנית לאירוע.

מה כוללת תכנית בטיחות לאירוע? 

כל אירוע המוני בחלל סגור או תחת כיפת השמיים מחייב בהכנת תכנית בטיחות על ידי מהנדס בטיחות מוסמך. תכנית הבטיחות נוגעת בסוגיות הבטיחות השונות הכרוכות באירועים מסוג זה כגון הופעות גדולות, מופעים והצגות, תערוכות, מסיבות ועוד. תכנית הבטיחות כוללת מספר פרמטרים:

  • זיהוי גורמי-סיכון
  • הערכת סיכונים
  • הערכת הסבירות להתרחשות תאונות
  • הערכה של תוצאות התאונות
  • פירוש תוצאות החישוב
  • בקרת סיכונים

בנוסף לסוגיית הערכת הסיכונים, יועץ בטיחות  אשר אמון על תכנית הבטיחות של האירוע מכין את כל הדרוש לקבלת האישורים מהרשויות השונות (רשות הכבאות, משטרת ישראל, מד"א והרשות המקומית). 

בנוסף לכל אלו, מהנדסי הבטיחות של חברת B SAFE מעניקים מעטפת שירותים רחבה למארגני אירועים. השירותים הללו כוללים גם תקשורת מול בעלי דוכנים וביתנים המשתתפים באירוע לצורך יצירת מערך בטיחות מיטבי בקרב ספקים חיצוניים הפועלים בשטח האירוע וכן מתן פתרונות מעמיקים ואיכותיים לכל היבט בטיחותי באירוע. 

על מנת להפיק אירוע המוני בטיחותי, יש צורך במספר פעולות בטיחות שעל המארגנים והעובדים לנקוט כדי להבטיח את שלומם של כל הנוכחים במקום האירוע הן בשלבי הקמתו, הן במהלך האירוע והן בתהליך פירוקו. 

מה ניתן לעשות כדי להבטיח בטיחות מירבית באירוע?

תוכנית בטיחות לאירוע תחת כיפת השמיים מספקת מענה בטיחותי מקיף לאירוע אך כמארגני האירוע, אלה הדברים שתוכלו לעשות כדי לוודא שהאירוע שלכם יעניק למשתתפים ולעובדים שלכם בטיחות מירבית ולכם – שקט נפשי:

הערכת ההתאמה של מקום האירוע 

מנהלי אירועים צריכים להעריך את שטח המקום לפני הקמת האירוע. משום כך עליכם לבחון היטב את תנאי השטח ואת גודלו לפני שאתם בוחרים בו עבור האירוע שלכם. אירועים שנערכים תחת כיפת השמיים תלויים בתנאי שטח משתנים, בתשתיות ארעיות ובתנאי אקלים משתנים.

בדקו היטב את תנאי השטח ואת התאמתם לסוג האירוע שאתם מפיקים. בדקו האם קיימים גורמי סיכון בולטים והאם המקום יכול להכיל בבטחה את כמות המשתתפים הרצויה עבור האירוע. לאחר גיבוש הקונספט הסופי של האירוע, עליכם לדעת האם המקום מתאים עבור האירוע שלכם על ידי התחשבות בגורמים הבאים:

  • קיבולת הקהל באתר
  • היקף כוח העבודה
  • משך האירוע
  • זמן ועונה בהם האירוע צפוי להתקיים
  • סכנות קיימות
  • קרבתו של האתר למתקני חירום כמו בתי חולים ושירותי כיבוי אש
  • ביצוע הערכת סיכונים

הערכת גורמי סיכון באתר ונקיטת פעולות כדי למזער אותם

מארגני אירועים צריכים להבטיח את התאמת האתר תוך התחשבות בשלל גורמי סיכון אפשריים. להלן הסיכונים שיש לקחת בחשבון בבחינת מקום האירוע:

  • ציוד – ודאו שהציוד תקין ולא קיים סיכון לקצר חשמלי. יש לסדר את הכבלים והחוטים בצורה כזו שלא יחסמו את התנועה ושאנשים לא ימעדו עליהם.
  • ניהול המונים – חשוב לוודא שלמשתתפים באירוע יש מספיק מקום לנוע באתר האירוע ולצאת החוצה ללא צפיפות יתר.
  • בטיחות צוות העובדים והספקים באירוע – יש לספק בטיחות לצוות מפני סכנות אפשרויות באתר עבודה כגון נפילה, או תאונות בזמן הרמה או נשיאה של משאות כבדים.
  • עזרה ראשונה – חשוב לוודא כי יש במקום ערכות עזרה ראשונה ואיזור ברור ונגיש אליו ניתן לגשת כאשר יש צורך בקבלת עזרה ראשונה.
  • בטיחות ילדים – יש לקחת בחשבון את הסיכון שילדים ילכו לאיבוד. הכשירו את הצוות להיות ערניים בצפייה בילדים ובנקיטת פעולות לאיתור הוריהם.
  • מזג אוויר – גשם עלול לגרום לקרקע חלקה ורוחות חזקות עלולות להשפיע על כל המבנים והמתקנים באתר. בנוסף טמפרטורה גבוהה עלולה לגרום להתחממות יתר של הציוד. קחו בחשבון את האקלים של המקום ונקטו בכל אמצעי הזהירות הדרושים.
  • בטיחות אש – חשוב לוודא שיש מספיק מטפים במקום במיוחד בסמוך למקומות בהם נעשות פעולות בישול או הבערת אש. 

הכנת תכנית חירום נגישה וברורה

מארגני האירוע צריכים להיות ערוכים לתרחישי חירום, אך חשוב שגם העובדים באירוע יהיו מודעים ומוכנים לתכנית החירום. חשוב להכין תכנית חירום עבור צוות העובדים באירוע ויש להעביר על כך הדרכה לכל העובדים על מנת שידעו כיצד לפעול באופן מיטבי במקרה חירום. משום שאירועים המוניים צריכים לכלול תיאום ומעורבות של המשטרה, כיבוי אש ואמבולנס, יש לציין את כל שירותי ההצלה והמילוט בתכנית החירום על מנת שהעובדים באירוע ידעו למי לפנות באופן מהיר ויעיל. 

ודאו שצוות האירוע עוקב אחר בטיחות ואבטחה

יצירת תוכנית בטיחות לאירועים אינה מועילה אם אין מניעה. משום כך על המארגנים לבדוק ולוודא שחברי הצוות פועלים לפי ההוראות. השתמשו בהודעות או בשלטים כהנחיות ליישום של הצוות.

תכנון קפדני וארגון טוב הם חלק חיוני מתוכנית הבטיחות לאירוע באוויר הפתוח. על מנת ליצור תכנית בטיחות מיטבית ואיכותית, צרו איתנו קשר ומהנדס בטיחות מקצועי ומיומן ייצור עבורכם תכנית בטיחות שתתן לכם שקט נפשי בכל הנוגע לבטיחות האירוע שלכם.

WordPress Lightbox