fbpx

בדיקת שלד המבנה ובדיקות מבנה נוספות החיוניות לבטיחות

כל אדם אשר עומד בפני הקמת מבנה חדש, שיפוץ יסודי של מבנה קיים או עבודת בניה משמעותית, זקוק לשירותיו של מהנדס בניין בעל מומחיות בתכנון מבנים ומכונה גם "קונסטרוקטור". ישנה חשיבות גבוהה לבחירה נכונה של קונסטרוקטור שילווה את תהליך הבניה. ישנם קונסטרוקטורים בעלי התמחויות שונות כמו מבני תעשיה ומסחר, מגדלי מגורים ומשרדים, בתים פרטיים ועוד. חשוב לבחור בקונסטרוקטור בעל מומחיות מתאימה לסוג הפרויקט ובעל מוניטין מצוין וניסיון עשיר.

בחירה נכונה של קונסטרוקטור בעלת השפעה דרמטית על בטיחות המבנה כולו מכיוון שהקונסטרוקטור אמון על בדיקות יסודות המבנה, השלד ופרטים חשובים רבים במבנה. עבודות קונסטרוקציה כוללות עבודות בטון קלות, קונסטרוקציית פלדה, בנייה קלה ומבנים ומתקנים ארעיים. 

למעשה הקונסטרוקטור משקף באמצעות תכנון נכון את חזונו של אדריכל הפרויקט ומביא ליישומו באופן המיטבי והבטוח ביותר. 

מהם תחומי האחריות של הקונסטרקטור מול אדריכל הפרויקט?

בעוד שהאדריכל אחראי על תכנון המבנה בפן העיצובי, הקונסטרוקטור אמון על תכנון הדברים הפרקטיים והיסודיים במבנה כגון עובי הרצפה, מיקום העמודים במבנה, קונסטרוקציית הברזלים המשמשים לבנייה ועוד. את כל אלו מביא לידי ביטוי קבלן הפרויקט יחד עם צוות הבניה.

שיתוף פעולה בין הקונסטרוקטור, לאדריכל ולקבלן הפרויקט חיוניים מאוד להצלחת הפרויקט באופן יעיל ואיכותי. כחלק מתחום האחריות של הקונסטרוקטור הוא גם מהווה מעין מפקח עליון על העבודה בפרויקט. בשונה ממנהל העבודה אשר נמצא בשטח כל הזמן, הקונסטרוקטור בוחן מלמעלה את אופן הביצוע של עבודות גדולות ובעלות השפעה גדולה על חוזק ויציבות המבנה כמו רצפה, תקרה ומיקום העמודים. 

פרויקטי בנייה גדולים וקטנים דורשים תכנון מדויק, תכנון קפדני וביצוע קפדני. יש לעמוד במפרטים קשיחים, בלוחות זמנים תובעניים ובתקציבים מוגבלים. תוצאות בדיקה מדויקות ומהימנות דורשות בקרת איכות נאותה והן הכרחיות ביותר על מנת להגן על האינטרסים של כל בעלי העניין בפרויקט, לרבות בעלים, בנקים, קבלנים, חברות ביטוח והבודקים עצמם.

קונסטרוקטורים עורכים בדיקות בנייה בכל פרויקט, החל מנכסים מסחריים ותעשייתיים ועד פרויקטים של עבודות ציבוריות ממשלתיות אשר עשויות לדרוש שירותים על בסיס מתמשך או חד פעמי. חלק מהקונסטרוקטורים מביאים מתקנים ניידים וציוד מעבדה לאתר העבודה אך במקרים אחרים חומרים מובאים למעבדה לבדיקה. התהליך כולל מספר בדיקות הכוללות הערכה, בדיקה ומדידות סיבולת של מספר לא מבוטל של סוגים שונים של חומרים המשמשים בתהליך הבנייה.

ישנם מספר חוקים ותקנות העוסקים בבניה וכל קבלן וחברת בנייה מחוייבים כלפיהם על מנת שיוכלו לקבל היתר לאכלוס המבנה. על מנת להבטיח כי כל התקנות והחוקים ייושמו, כל פרויקט בניה מלווה בבדיקות של קונסטרוקטורים בהם בדיקת שלד המבנה, אשר מסייעים להבטיח עמידה בכללי הבניה ובשיטות הבניה השונות. 

מדוע חשובה כל כך עבודתו של הקונסטרוקטור?

אמנם מדינת ישראל אינה מאופיינת בתנאי אקלים קיצוניים אשר מהווים סכנה משמעתית למבנה אך עדיין מידי שנה אנו חשופים לסערות, רוחות חזקות וממטרים רבים אשר עשויים לגרום לסדקים, התפוררות קירות ולערעור חוזקו של המבנה. בנוסף, מיקומנו הגיאוגרפי על השבר הסורי – אפריקאי, מציב את ישראל בסכנה ממשית לרעידת אדמה חזקה שעשויה לגרום להרס ולהתמוטטות של מבנים. ואם זה לא מספיק, המצב הביטחוני מספק לנו מעת לעת מטחי טילים אשר מהווים גם הם סכנה לבטיחות המבנים.

אם כך, לקונסטרוקטור ישנה אחריות עצומה לשמירה על בטיחות המבנה וחוזקו באופן הטוב ביותר כך שבמקרי קיצון וסכנות, המבנה יהיה חזק מספיק כדי לספק הגנה מקסימלית לדייריו ולעוברים ושבים בסביבתו.

מהם תפקידיו של הקונסטרוקטור בפועל?

על הקונסטרוקטור מוטלת אחריות רבה בכל הקשור לחוזקו ובטיחותו של המבנה ותפקידו רחב ומגוון. בין תפקידיו של הקונסטרוקטור:

  • עריכת תצפיות ובדיקות בשל יסודות המבנה
  • בדיקת שלד המבנה
  • בדיקה של דחיסת קרקע
  • תכנון מיקום העמודים במבנה באופן שתואם ככל האפשר את התכנית האדריכלית
  • בדיקות חוזק בטון, תערובת הבטון ויציקתו במבנה ובאתר
  • בדיקת פלדה לאחר מתיחה וחיזוק
  • בדיקת איכות האספלט ובניית מדרכות
  • בדיקת של חומרי הבניה
  • תכנון מעליות 
  • תכנון מקלטים וממ"ד
  • בדיקת שטח ובקרת איכות של בניית המבנה
  • בדיקת טיט, בלוקים ולבנים
  • בדיקת איטום אש
  • בדיקת ייצור פלדה ובדיקת הקמה ומחברים
  • בדיקת הריתוך
  • בדיקת מתקנים ארעיים
  • בדיקות של קיר מסך ואיטום
  • פיקוח עליון על ביצוע חלקים משמעותיים בפרויקט

בדק בית באמצעות מהנדס בניין

מלבד תכנון ופיקוח על פרוייקטי בניה, ישנם מהנדסי בניין אשר מציעים שירות בדק בית החיוני לרוכשי דירות קיימות או לרוכשי דירות חדשות מקבלן טרם כניסתם לדירה. המהנדס בודק את איכות המבנה ומגוון פרמטרים ולאחר מכן מספק חוות דעת על איכות המבנה ועל ליקויים שנמצאו בו.

בדק בית מאפשר למזמיני השירות להחליט האם ישנה כדאות לרכישת המבנה בו הם מעוניינים ולעיתים אף מהוויים כלי מיקוח מול מוכרי הדירה בשל הימצאות ליקויים. כאשר מדובר בדירה חדשה לפני מסירה, בדק בית מאפשר לרוכשי הדירה להעביר לקבלן דו"ח ליקויים אשר הקבלן מחויב לתקן.

מי מוסמך לספק שירותי בדק בית?

רק בעלי הכשרה מתאימה ורלוונטית לתחום הבדיקות רשאי לתת את חוות דעתו המקצועית על תחומי האחריות שלו. מהנדס בניין רשאי לערוך ביקורת מבנים ולתת את חוות דעתו כמומחה על איכות הבניה ועמידה בתקנות התכנון והבנייה הקיימות. טרם בחירת מהנדס בניין לביצוע בדק בית חשוב לוודא כי הוא אכן בעל הכשרה מתאימה ומספקת לביצוע בדיקות המבנה ולמתן חוות דעת אשר תהיה קבילה בבית המשפט באם תידרשו לכך. 

בחברת B safe תוכלו למצוא מגוון מהנדסי בניין מומחים בתחומי הקוסטרוקציה ובדק בית. כל המהנדסים בחברתנו בעלי ניסיון עשיר ומומחיות בתחומי הבניה השונים ולכן מעניקים שירות מקצועי ואמין בסטנדרט הגבוה ביותר. 

WordPress Lightbox