fbpx

בטיחות בתערוכות: 5 טיפים שיסייעו לכם בשיפור בטיחות האירוע

כיום כולם כבר מודעים לסכנות הטמונות באירועים ותערוכות. בין אם כתוצאה מעומס וצפיפות, בין אם מחוסר אוורור ראוי ובין אם מפגעי מזג האוויר או פעולת טרור. סכנות אלה מעלות שאלה גדולה שמרחפת מעל כל הפקת אירוע ותערוכה: איך ניתן למזער ולמנוע סכנות באופן מיטבי ולהפוך את האירוע לבטוח יותר?

בטיחות בתערוכות ואירועים מהווה עניין משמעותי אשר חולש על כל תחום באירוע, החל מבניה והתקנה של המתקנים השונים, דרך בדיקות קפדניות של מערכת החשמל ועד יצירת תקשורת מיטבית עם גורמי ביטחון שונים.

בשונה מאירועים המוניים, מסיבות ומופעים, תערוכות לא מצריכות אישור של עסק זמני ולרוב המבקרים בתערוכה נמצאים באופן מפוזר יותר במתחם, בשונה ממופעים שונים בהם ישנה התקהלות מאסיבית באזור אחד. אך למרות זאת בתערוכה ישנם גורמי סיכון רבים כגון מיצגים ומתקנים שאינם בטיחותיים או אינם מאובטחים מספיק, חללים סגורים שיכולים ליצור צפיפות ודוחק וכן קושי במציאת פתחי מילוט במקרה של אירוע המחייב פינוי מהיר מהמקום. 

אם כך, איך ניתן להבטיח בטיחות מירבית בתערוכה? ראשית באמצעות מהנדס בטיחות בתערוכות. אך נוסף על כך, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם ליצור מערך בטיחות איכותי יותר בתערוכה:

1. מצאו מקום שנותן עדיפות לבטיחות המבקרים

כשזה מגיע לבחירת מקום לתערוכה שלכם, ודאו כי המקום בטיחותי ובעל חלל מרווח, יציאות וכניסות מרווחות ונגישות ושלל אמצעי בטיחות.

אחד הדברים שחשוב לבדוק הוא האם המקום מתאים בכלל לקיבולת של מספר משתתפים אשר אתם מעריכים שצפויים להגיע בו זמנית לערוכה. זהו פרט חשוב ביותר מכיוון שהגעה של מספר גבוה של משתתפים למקום שאינו ערוך להכיל את כולם באופן בטיחותי, עשויה לגרום לצפיפות גבוהה אשר מהווה סכנה גדולה על שלומם של המשתתפים או לחילופין, תצטרכו לוותר על קהל מבקרים גדול.

תכננו היטב את מספר המבקרים הצפויים להגיע לתערוכה. תוכלו להיעזר בתערוכות דומות שנעשו על ידכם או על ידי אחרים ויסייעו לכם לקבל קנה מידה הגיוני למספר המבקרים הצפוי. בהתאם בחרו חלל מתאים למספר המשתתפים באופן מרווח ובטוח. 

שימו לב לנגישות לפתחי הכניסה והיציאה ולשילוט המכוון את המבקרים ליציאת חירום ולפתחים הקיימים במקום כך שיהיו בולטים וברורים מספיק במקרה חירום. 

ודאו כי ישנה גישה נוחה ומהירה לרכבי חירום כגון אמבולנס או כבאית במקרה הצורך, על מנת שיהיה ניתן לטפל באופן מהיר ויעיל בכל גורם סיכון. 

2. קבעו שרשרת פיקוד

זה אולי נשמע כמו עניין לא פשוט, אך לקבוע מי בדיוק אחראי על איזה תחום ומתי יכול לחסוך זמן יקר במקרה חירום. מהמאבטחים בכניסה, דרך מפעילי המתקנים השונים ועד מנהלי התערוכה – כולם צריכים להיות בטוחים בתפקיד שלהם במקרה חירום.

אל תקלו ראש בעניין האצלת סמכויות וחלוקת תפקידים למקרה חירום. זה עשוי למנוע כאוס ובלבול בזמן בו תידרשו לפעול באופן מסודר ומהיר, למשל בעת פינוי משתתפים ממקום האירוע או במקרה בו נדרש כיבוי מהיר של שריפה. הכינו מראש תכנית פעולה לשלל תרחישי חירום והעניקו לכל אחד מהעובדים בתערוכה תפקיד ברור וממוקד אשר יצטרך ליישם במקרה חירום. כך תוכלו לפעול יחד באופן מהיר, מסודר ויעיל ולמזער פגעי גוף ורכוש. 

3. היו מוכנים לכל תרחיש חירום

החל מהתלקחות שריפה, דרך דוחק וצפיפות של המשתתפים ועד פעולת טרור – חשוב להתכונן היטב לכל תרחיש חירום אפשרי. אף אחד לא רוצה לחשוב על דברים רעים שעשויים לקרות אבל הערכות מיטבית ואיכותית לכל תרחיש אפשרי גם אם קלוש, עשויה להציל חיים. תכננו ותרגלו היטב כל תכנית פעולה במקרה של כל אחד מתרחישי החירום האפשריים. כך תדעו בדיוק כיצד לפעול באופן מיטבי בזמן אמת. 

4. צרו תקשורת מול גורמי רפואה ושירותי חירום

מקרי חירום רפואיים יכולים להתרחש באירועים מכל סוג ולכן יש צורך ביצירת מתחם לקבלת שירות רפואי ראשוני במקום התערוכה. וודאו כי יש ברשותכם את כל הציוד הדרוש להענקת טיפול ראשוני מהיר וכי יש חובש או אדם המוסמך להעניק טיפול רפואי ראשוני במקרה הצורך. בנוסף יש ליצור קשר עם גורמי הביטחון ושירותי החירום השונים כגון מד"א, רשות כיבוי האש וההצלה והמשטרה על מנת שיוכלו לגשת למקום התערוכה במהירות ובקלות במקרה חירום. 

הכינו רשימת טלפונים חיוניים שתהיה ברורה ונגישה לכל עובד במקרה חירום כך שתדעו בבירור למי לפנות במקרה חירום. 

5. השתמשו באנשי מקצוע מיומנים 

בסופו של דבר בטיחות האירוע מתחילה ונגמרת באנשים. השתמשו באנשי מקצוע מומחים בתחומם לבניה ופירוק של מתקני האירוע השונים, בהתקנה וחיבורים של מערכות החשמל בתערוכה, באבטחת המקום ובכל פרמטר אחר. הדבר החשוב מכל הוא התקשרות עם מהנדס בטיחות מוסמך ובעל ניסיון עשיר בניהול בטיחות האירוע כך שתדעו שכל מערך הבטיחות באירוע מנוהל באופן מקיף ומיטבי. 

זכרו כי תערוכה הינה אירוע משמח ומהנה אך לא חף מגורמי סיכון שונים . לכן ישנן תקנות בטיחות מפורטות, שלל חוקים ואישורים נדרשים אשר כל תפקידם הוא לתת מענה מקיף לגורמי הסיכון האפשריים ולהבטיח את שלומם של העובדים והמבקרים בתערוכה. 

מעבר לאמצעי הבטיחות שמארגני התערוכה יכולים לנקוט, יש למנות מהנדס בטיחות מוסמך לבדיקת כל מערך הבטיחות בתערוכה ולשם קבלת האישורים הנדרשים להפעלת האירוע.

מהם תפקידיו של מהנדס בטיחות?

  • הכנת תוכניות בטיחות
  • תכנון דרכי מילוט בטוחות ונגישות
  • תכנון חלל התערוכה
  • בחינה ואישור קונסטרוקציה למבני הפקה וביתנים
  • סיוע בהשגת האישורים הדרושים להפעלת האירוע 
  • מהנדס חשמל מיומן לבדיקה וחיבור כל המכשירים ומערכות החשמל בתערוכה

בחברת B SAFE תוכלו למצוא מהנדסי בטיחות מוסמכים ובעלי ניסיון עשיר בניהול כל מערך הבטיחות בתערוכות. בחברה פועלים מהנדסי בניין מקצועיים, קונסטרוקטורים ומהנדסי חשמל מוסמכים ומיומנים.

WordPress Lightbox